torsdag, juni 10, 2010

Heimelaga knekkebrød


Oppskrift på heimelaga super sunne knekkebrød ;o)
2 dl Havrekli
2 dl Kruskakli
2 dl Havregryn
2 dl Sammalt hvete grov
2 dl Linfrø
2 dl Sesamfrø
2 dl Solsikkefrø
2 ts salt
7 dl vann
Framgangsmåte: Ta alle ingrediensane i ein bolle og rør saman. Røra skal vera klissete. Fordel røra på to langpanne steikebrett. Trykk ut røra og bruk ein pizzaskjærer til å forma knekkebrøda. Strø over ønska topping som f.eks sesamfrø, solsikkefrø osv. Steikast på varmluft først i 45 min på 180 ºC . Deretter turkast på 100 ºC i 30 min med ovnsdøra på gløtt. Når dei er ferdigsteikt knekk du dei opp og legg dei på rist. Greit at dei vert kalde før dei vert oppbevart i plast/brødpose.

1 kommentar:

  1. Dei lagar eg og, de e knallgo`e, må begrensa inntaket litt elles går da gale ...

    SvarSlett